Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@17:27:32 GMT

◄ اگر در حین سفر دچار سوختگی شدیم چه باید بکنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۹۴۶۲

◄ اگر در حین سفر دچار سوختگی شدیم چه باید بکنیم؟

تین نیوز

سوختگی های شدید در هوای آزاد به دلایل مختلفی می تواند رخ بدهد مانند آسیب ناشی از آتش کمپ یا ریخته شدن آب جوش. یکی از رایج ترین انواع سوختگی در هوای آزاد آفتاب سوختگی است. سوختگی شیمیایی اگر چه به ندرت اتفاق میفتد ممکن است در اثر نشت باتری یا ریختن مواد اشتعال زا ایجاد شود.

معاینه و درمان سوختگی هنگامی که در خارج از منزل هستید با زمانی که در مناطق غیردورافتاده مانند منزل یا محل کار هستید تفاوتی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درمان می‌تواند شامل مصرف دارو، پانسمان زخم و حتی جراحی سطحی باشد. این اعمال برای کنترل درد، برداشتن بافت های مرده، پیشگیری از بروز عفونت، کاهش احتمال باقی ماندن جای زخم و بازیابی عملکرد فرد آسیب دیده، و در نتیجه برای مداوای سوختگی باید انجام شود.  با دسترسی کمتر به مراکز درمانی نیاز است دانش و تجربه کافی در درمان سوختگی داشته باشید.

مراحل انجام کمک های اولیه هنگام سوختگی در هوای آزاد:

پیشگیری: برای جلوگیری از سوختگی در قدم اول احتیاط های لازم را انجام دهید. منبع سوختگی را خاموش کنید:‌ جلوی دویدن شخص را بگیرید از او بخواهید که روی زمین دراز بکشد و بغلتد. همچنین می‌توانید کیسه خواب یا ژاکتی را دور او بپیچید تا آتش خاموش شود. سریعا جواهرات و لباس های ناحیه سوختگی را در آورید چون میتوانند گرما را حفظ کنند و سوختن ادامه پیدا کند. برای ایمن کردن محل، شعله گاز را خاموش کنید و مطمئن شوید که قابلمه های داغ و سایر منابع ایجاد سوختگی خطر ایجاد آتش سوزی مجدد ندارند. بررسی آسیب ها:‌ عمق تمام آسیب های بافتی و وسعت سوختگی را ارزیابی کنید و همچنین ببینید چه درصدی از بدن دچار سوختگی شده است. سوختگی مجرای تنفسی از موارد بسیار نگران کننده است که نیاز به بررسی دارد. درمان:‌ محل سوختگی را خنک و ضدعفونی کنید و سطح آن را پانسمان کنید. مراجعه به مرکز درمانی: لازم است بدانید چه سوختگی هایی نیاز به درمان توسط پزشک متخصص سوختگی دارد و در آن مواقع فرد آسیب دیده را به مراکز درمانی برسانید.

پیشگیری از سوختگی در هوای آزاد:

قطعا پیشگیری بهتر از درمان است. پختن غذا و درست کردن آتش از فعالیت های آخرِ روز‌هنگامِ کمپ، در هوای آزاد است. به احتمال زیاد شما این زمان ها خسته باشید بنابراین هروقت که در نزدیکی آتش یا اجاق هستید با تمرکز بیشتری کارتان را انجام دهید تا حادثه ای برایتان رخ ندهد.

مطمئن شوید که اجاق گازتان را در محل باثبات و امنی قرار داده اید و هنگام پخت غذا خودتان به دور از آسیب و راحت نشسته اید. زمان روشن کردن اجاق گاز مراقب باشید و هنگام جابجایی یا ریختن آب جوش بسیار احتیاط کنید. از آنجا که سوختگی با بخار آب جوش، به اندازه ی سایر سوختگی ها خطرناک به نظر نمی رسد، این سوختگی زیاد جدی گرفته نمی شود. اما این سوختگی می تواند به سوختگی درجه سه نیز برسد که بسیارخطرناک است و آسیب جدی ای به فرد وارد خواهد کرد. سوختگی با آب جوش در سه درجه مختلف تقسیم بندی شده است که شما با اطلاع از ویژگی های درجه سوختگی مختلف می توانید تصمیمات مناسب تری را برای بهبود وضع فرد دچار سوختگی شده اتخاذ کنید.

پیشگیری از آفتاب سوختگی: با ماندن در هوای آزاد به مدت چند ساعت میزان قرارگیریتان در معرض نور خورشید بالا میرود. علاوه بر این در ارتفاع بالا و در اطراف برف یا آب در بین ساعت های ۱۰ صبح و ۲ بعد از ظهر اشعه ماورابنفش شدت بیشتری دارد. زمانی که آسمان ابری است شما همچنان ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوید زیرا نور خورشید از میان ابرها عبور میکند.

رده بندی سوختگی ها

در صورت ابتلا به سوختگی مهم است بدانید که چطور سوختگی را ازریابی کنید تا درمان مورد نیاز آن را فراهم کنید.

سوختگی درجه یک: در این نوع سوختگی که معمولا ۷ تا ۱۰ روز طول میکشد تا بهبود، یابد محل سوختگی قرمز،‌ دردناک،‌ خشک و بدون تاول است مانند آفتاب سوختگی خفیف.

سوختگی درجه دو: در این نوع سوختگی که معمولا ۲ تا ۳ هفته زمان لازم است تا بهبود یابد عمق سوختگی بیشتر است و علاوه بر لایه بالایی پوست لایه های پایین تر هم آسیب میبینند که باعث ایجاد تاول در محل سوختگی میشود. ترکاندن این تاول ها ممکن است منجر به عفونت شود.

سوختگی درجه سه: علایم این نوع سوختگی در بین افراد متفاوت است اما شامل رنگ موم مانند یا سفید،‌ زغالی و یا قهوه ای تیره است. در سوختگی های درجه سه تاول هایی که کاملا رشد نکرده اند ایجاد میشود و سطح سوختگی پوستش برجسته و چرمی میشود. این سوختگی ها معمولا مدت زمان بهبودیشان مشخص نیست و اکثر مواقع در محل سوختگی جای زخم و اسکار باقی میماند.

گزینه های درمانی برای سوختگی

هدف اصلی در درمان سوختگی جلوگیری از عفونت و آسیب بیشتر و تسکین درد است.

مراحل درمان سوختگی

بررسی مجرای تنفسی: استنشاق هوا یا ذرات داغ میتواند به غشاهای مخاطی و مژک های ریه و مجرای تنفسی آسیب بزند. مایع در ریه ها جمع میشود و ریه نمی‌توانند آن را کنترل کنند. برای بررسی مجرای تنفسی به دنبال تورم،‌ دوده یا قرمزی در دهان، بینی و گلو باشید. همچنین مراقب سرفه و تنفس پر سر و صدا باشید البته ممکن است اینها بعد از مدتی ایجاد شوند. درصورت مشکوک بودن به سوختگی مجرای تنفسی، باید مصدوم را به مراکز درمانی منتقل کنید. محل سوختگی را خنک کنید:‌ آب خنک (نه به سردی یخ) پوست سوخته را تسکین می‌دهد. مراقب باشید که دمای بدن مصدوم را خیلی پایین نیاورید (بیشتر از ۱۰ دقیقه بدن را در تماس با آب خنک قرار ندهید) و از یخ استفاده نکنید چون باعث میشود که عروق خونی منقبض شوند و مواد غذایی به پوست نرسد. پوست را ضدعفونی و پانسمان کنید:‌ محل سوختگی را با آب خنک، تمیز بشویید و از پماد آنتی بیوتیک یا ژل مخصوص سوختگی استفاده کنید. آن را با یک پانسمان بپوشانید. پانسمان مرطوبی که کمتر از ۱ تا ۲ درصد از بدن را می‌پوشاند خوب است. پانسمان را روزی یک بار بررسی و تعویض کنید. تاول ها را دست نزده بگذارید. اگر تاول پاره شد آن را با صابون تمیز کنید و با پانسمان خشک ببندید. درد را مدیریت کنید: داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید. بدن مصدوم هیدراته باشد: با دادن آب کافی به مصدوم مطمئن شوید که بدنش هیدراته است.

درمان آفتاب سوختگی

گرچه جدی ترین خطر ناشی نور خورشید مبتلا شدن به سرطان پوست در آینده است؛ آفتاب سوختگی های کوتاه مدت هم میتوانند آنقدری شدید باشند که سفر را از مسیر کاملا خارج کنند. مدیریت درد و درمان هر آفتاب سوختگی نیمه عمیق ممکن است فرد مصدوم را ملزم به پایان دادن به سفر و مراجعه به مراکز درمانی کند. فرد مبتلایی که آفتاب سوختگی سطحی اما گسترده ای دارد اگر حس درد ناشی از زخمش بسیار زیاد است که نمی‌تواند سفر را ادامه دهد ممکن است نیاز داشته باشد که سفرش را پایان دهد.

محل سوختگی را خنک کنید: با کمک کمپرس خنک و مرطوب، درد آفتاب سوختگی را تسکین دهید. درد را مدیریت کنید: از مسکن ضد التهاب مانند ایبوبروفن استفاده کنید. (به دلیل احتمال واکنش فوتوتاکسیک پمادها و اسپری های بی حس کننده توصیه نمی‌شوند. واکنش فوتوتاکسیک زمانی رخ میدهد که پوست به سوزش و سوختگی حساسیت بیشتری پیدا میکند. همین مسئله ممکن است با مصرف داروهای دیگر هم رخ بدهد. بنابراین برای احتیاط در مورد حساسیت به خورشید همواره با دقت برچسب توضیحات داروها را بخوانید.) مصرف آب کافی: سوختگی میتواند باعث از دست رفتن مایعات زیادی از بدن شود.

درمان شوک پس از سوختگی

سوختگی های شدید میتوانند به بیمار شوک بدهند. به طوری که بیمار، خونسرد و بی حرکت، مضطرب یا پریشان است و ضربان قلب و تنفس سریعی دارد. برای مراقبت از او، وی را گرم و آرام نگه دارید و طوری که پاهایش کمی از سطح بدنش بالاتر قرار داشته باشد دراز بکشد. همچنین لازم است آب کافی بنوشد تا بدنش هیدراته بماند.

مراجعه به پزشک برای درمان سوختگی

سوختگی های سطحی و خفیف را میتوان در طول سفر درمان کرد اما سوختگی های جدی تر به توجه پزشک متخصص نیاز دارند. در صورتی که مراحل بررسی و درمان که در بالا آورده شد دنبال کرده باشید اطلاعات لازم را برای تصمیم گیری دارید.

در هر یک از شرایط زیر مصدوم را به مراکز درمانی برسانید:

مصدوم مشکوک به سوختگی مجرای تنفسی است. سوختگی های مصدوم غیر سطحی وعمیق هستند. محل سوختگی مصدوم در صورت،‌ دست، پا، زیر بغل یا کشاله رانش است و این سوختگی غیر سطحی است. درمان هایی که برای مصدوم انجام شده است نتوانسته درد او را تسکین دهد یا عفونت زخم های مصدوم را پاکسازی کند. هر مصدومی را که سوختگی اش نیمه عمیق یا عمیق است فورا به مرکز درمانی برسانید. هر مصدومی که دچار شوک شده است و به ثبات نمیرسد یا وضعیتش بهبود نمی‌یابد فورا به مرکز درمانی ببرید. آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سوختگی مداوای سوختگی مراکز درمانی محل سوختگی درمان سوختگی آفتاب سوختگی هوای آزاد مجرای تنفسی سوختگی درجه سوختگی ها آب جوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۹۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج

مهدی رمضانی در دیدار‌های جداگانه با کارگران آسیب‌دیده ضمن آرزوی سلامتی، مشکلات آنان را مورد بررسی قرار داد و خواستار تسریع در روند درمان و کار‌های اداری این کارگران شد.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار کردستان همچنین با حضور در منزل جعفر میرزایی کارگر فوت شده در حادثه کارگری، ضمن تسلیت به خانواده آن مرحوم، اظهار داشت: بحث ایمنی باید جدی گرفته شده و با متخلفان برخورد شود تا کارگران دچار حادثه نشده و خانواده‌ها عزادار نشوند.

مدیرکل کار کردستان نیز در این دیدار گفت: تمام توان خود و ادارات زیر مجموعه وزارت کار در استان را در جهت حمایت از کارگران آسیب دیده بکار خواهیم گرفت، و حمایت از این اقشار را وظیفه خود میدانیم.

فرزاد پیشکاری گفت: در راستای حفظ ایمنی، بهداشت و صیانت از حق و حقوق کارگران ۲۳ بازرس کار در استان سال گذشته بیش از ۱۹ هزار بازرسی از کارگاه‌ها، کارخانجات، واحد‌های تولیدی و صنعتی، ابنیه و کارگاه‌های پرخطر را انجام داده‌اند تا کارگران به عنوان سرمایه‌های ارزشمند کشور دچار سانحه و آسیب نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • طی یک هفته، سومین وزیر اسرائیل هم مصدوم شد
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • انفجار گاز فاضلاب در پارک پرواز تبریز چهار مصدوم به جا گذاشت
  • فرهنگ کار در کشور دچار آسیب شده است
  • مدافع مصدوم استقلال به تراکتور می‌رسد
  • افشای راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • مرد نقاش، راز آتش زدن همسر و فرزندش را فاش کرد
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • دامنیک میستریو مصدوم شد؛ احتمال غیبت 9 ماهه/ اخبار WWE
  • انفجار منزل مسکونی در قم یک مصدوم داشت